perjantai 25. huhtikuuta 2014

Introvaihtokauppaa - Simput Moguleina


Simpuilla ja Melamoguleilla (melontaseura Salon Seudun Melamogulit ry) on jo pitkään ollut uimahallivuoro samaan aikaan. Eräänä helmikuisena torstai-iltana Tuukka totesi uimisen lomassa, että olisi mukava päästä joskus koittamaan kajakeilla melomista. Saman tien poikettiin tervehtimään naapurialtaan väkeä ja ehdotettiin vaihtokauppaa, jossa Simput järjestää Melamoguleille sukellusintron ja Melamogulit Simpuille melontaintron. Maaliskuusta varattiin kaksi peräkkäistä torstai-iltaa ja ryhdyttiin tuumasta toimeen. 

Jari Liimatainen opastaa Tiia Åkerfeltia melonnan alkuun.

Sukeltamista kävi kokeilemassa kahdeksan Melamogulia ja kajakeilla melomista kymmenkunta Simppua. Ilta aloitettiin lyhyellä teoriakatsauksella, jossa Melamogulit kertoivat lajistaan, neuvoivat kajakin ja melan oikeaoppista käyttöä ja näyttivät, miten kajakkiin pääsee kyytiin sitä kaatamatta. Kun kajakkien säädöt oli saatu Simpuille sopiviksi, päästiin tositoimeen. Pian uima-allas näyttikin huvipuiston törmäilyautoradalta, jossa autojen sijasta liikuttiin kajakeilla. 

Kajakilla liikkuminen vaatii aloittelijalta tiukkaa keskittymistä, kuten Mika Böösin ilmeestä voi päätellä.

Loppuyhteenvetona todettiin, että tämäkin on hauska laji ja yhteisistä introista Melamogulien kanssa voisi tehdä vaikka perinteen.

Minkä lajin kanssa teidän seuranne voisi tehdä introvaihtokaupat?


Teksti ja kuvat: Olli-Pekka Juhantila, Sukellusseura Simppu ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti