keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Keski-Karjalan Sukeltajat 30 vuotta


/Teksti: Kari Savolainen/ Lauantaina 26.10. Keski-Karjalan Sukeltajat ry juhli 30 vuotista taivaltaan. Vuoden 2006 loppuun saakka Kiteen Urheilusukeltajat ry nimellä toiminut seura on perustettu 7.7.1983. Vuoden 2007 alussa Kesälahden Urheilusukeltajat ry yhdistyi Kiteen Urheilusukeltajat ry:n kanssa ja tuolloin käyttöön otettiin nykyinen Keski-Karjalan Sukeltajat ry.

Seura on onnistunut motivoimaan toimijoitaan hyvin, siitä on osoituksena sekin, että juhlissa oli mukan neljä perustajajäsentäkin. Nuorisotyön tärkeys on myös ymmärretty seurassa hyvin, niinpä Norpparyhmä toimii täysillä kierroksilla. Viranomaisyhteistyö on myös hoidettu mallikkaasti, mistä on osoituksena toimiva Vapepa-sukellusryhmä.

Juhliminen alkoi rennosti saunomisella. Saunan jälkeen oli vuorossa huomionosoitusten vastaanotto Koivikon Kievarissa. Itselläni oli mieluisa tehtävä ojentaa Sukeltajaliiton huomionosoitus Keski-Karjalan
Sukeltajien puheenjohtajalle Jouni Saarelle ja samalla onnitella seuran muita hallituksen jäseniä. Joensuun Urheilusukeltajien pöytästandaarin ojensi Helena Nuutinen ja Savonlinnan Urheilusukeltajien pöytästandaarin puolestaan Pasi Lensu.

Ruokailun jälkeen pidin Sukeltajaliiton tervehdys/onnittelupuheen ja välittömästi tämän jälkeen jaoin paikallaolleille, ansioituneille seuratoimijoille Sukeltajaliiton myöntämät huomionosoitukset. Pronssiset ansiomitalit saivat Taneli Tiittanen, Pirjo Koponen, Timo Tynkkynen, Arto Möttönen ja Jouni Saari. Liiton standaarin sai Pekka Sorsa.


Illan aikana Pasi Lensu piti mielenkiintoisen esitelmän tulevasta elokuvaprojektista, jossa tulee olemaan runsaasti hänen kuvaamaansa materiaalia veden alta. Elokuva tulee saamaan ensi-iltansa joskus ensi vuoden lopulla, sen nimi on Veden tarina. Kannattaa käydä katsomassa!


Erno Olkkonen kertoi seuran historiasta ja historiikkien kasaamisista.

Iltaan mahtui myös hanurimusiikkia, tietokilpailua sekä paljon vapaata seurustelua ja mukavia juttutuokioita vanhaa muistaen ja uutta suunnitellen.

Juhlat onnistuivat loistavasti, oli kivaa olla mukana! KIITOKSET JA ONNITTELUT vielä kerran!

Kari Savolainen

Kuvat Erno Olkkonen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti