perjantai 4. lokakuuta 2013

Elokuva: Pioneer -sukellus meren syvyyksiin


/Kirjoittaja Mika Rautiainen/  

Vuonna 2004 joukko norjalaisia ammattisukeltajia ja heidän omaisiaan haastoi Norjan valtion oikeuteen. He vaativat korvauksia öljyteollisuuden parissa tehtyjen työsukellusten aiheuttamista terveyshaitoista. Koska kyseessä ovat valtavat rahat, Norjan oikeuslaitos luonnollisestikin hylkäsi vaatimukset. Asia on tällä hetkellä käsiteltävänä Euroopan ihmisoikeistuomioistuimessa. 



PIONEER -SUKELLUS MEREN SYVYYKSIIN –elokuva on saanut inspiraationsa näistä tositapahtumista. Elokuva sijoittuu Norjan öljyryntäyksen alkuaikoihin. Pohjanmereltä ollaan rakentamassa öljyputkea Norjan mantereelle, syvyyteen jossa kukaan ei ole vielä aikaisemmin työskennellyt. 



Sukellusonnettomuus sysää käyntiin piinaavan thrillerijuonen. Kun miljardit ovat kyseessä, suuryritysten ja poliitikkojen moraali katoaa, ja tavallisen rahvaan henki ei ole minkään arvoinen.

Pioneer – Sukellus meren syvyyksiin ei ole varsinaisesti sukelluselokuva. Juoni pyörii tietysti sukeltamisen ympärillä, mutta varsinaisia vedenalaiskohtauksia on loppujen lopuksi varsin vähän. Ne ovat kuitenkin erittäin hienoja ja hyvin toteutettuja. Elokuvan suomalainen sukelluskuvausryhmä on tehnyt todella hyvää työtä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti