keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Iso yhteistoimintaharjoitus ennätyssuuren Vapepa-sukeltajakurssin päätteeksi!


/Kirjoittanut Kari Savolainen/ Viime viikonloppuna 20.–22.9. Sukeltajaliitto järjesti Kouvolassa Vapepa-sukeltajakurssin, jossa oli ennätysmäärä oppilaita. 21 oppilaasta 16 oli Kouvolan seudulta, kolme Joensuusta, yksi Riihimäeltä ja yksi Jyväskylästä.


Erittäin hyvin sujuneen kurssin viimeisenä kurssiin kuuluvana suoritteena järjestettiin yhteistoimintaharjoitus viranomaisten ja muiden Vapepa-hälytysryhmien kanssa Kouvolan Vuohijärvellä sunnuntaina 22.9. Viranomaisista harjoitukseen osallistuivat pelastustoimi ja poliisi sekä tarkkailijat puolustusvoimista ja Kouvolan kaupungilta (henkinen tuki). Vapepasta mukana oli maastoetsintä, etsintäkoirat, liikenteenohjaus, viesti, henkinen tuki sekä meripelastus Kotkasta ja etsinnän johtoryhmä tuli Vapepan Kouvolan paikallistoimikunnasta. Vapepa-sukeltajien hälytysryhmä koostuikin sitten kurssin oppilaista. Harjoituksessa oli mukana kaikkiaan hieman yli sata henkilöä.


Itse toimin kurssin vastuukouluttajana ja muina kouluttajina toimivat valmiuskouluttaja Erno Olkkonen sekä Vapepa-sukelluskouluttajat Heikki Kokko ja Ari-Pekka Arponen. Pelastustoimen ja poliisin edustajat palomestari Pekka Nupponen ja ylikonstaapeli Jonne Kunnas pitivät viranomaisten oppitunnit kurssilla. Yhteistoimintaharjoituksen koordinaattorina toimi vanhempi konstaapeli Sami Kuivainen, joka oli myös oppilaana tällä kurssilla.

Lue joulukuussa ilmestyvästä Sukeltaja-lehdestä laaja kuvareportaasi harjoituksesta!


Kari Savolainen
Sukeltajaliiton varapuheenjohtaja
kari.savolainen (at) sukeltaja.fi

Kuvat: Merja Elijoki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti