sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Suuntaviivoja vuodelle 2014

Sukeltajaliiton toimisto, hallitus, valiokuntien sekä Nuorten ryhmän edustajat kokoontuivat aurinkoisena lauantaina Helsingin Lauttasaareen, Helsingfors Segelklubbin tiloihin luomaan suuntaviivoja vuodelle 2014. Ennakkona oli annettu ohjeistusta jättää tylsät Powerpoint-esitykset kotiin tällä kertaa, ja tapahtuman ilmapiiri olikin rento, leppoisa ja keskusteleva.

Valiokunnat kertoivat ensi vuoden toimintasuunnitelmistaan, ja budjettiesitykset käytiin samalla läpi. Sukelluskalastusvaliokunnan edustajat olivat samaan aikaan Norjassa kisaamassa, joten heiltä ei valitettavasti ollut edustusta paikan päällä. Liiton toiminnanjohtaja Sari Nuotio kuitenkin kävi ansiokkaasti läpi sukelluskalastajien suunnitelmia ja budjettia tulevalle vuodelle, ja hetki viivähdettiin nauttimassa kuvasatoa kesällä upeasti toteutetusta sukelluskalastuksen Euro-Afrikan mestaruuskilpailuista.


Laitesukellus- ja turvallisuusvaliokunta kertoi kurssitussuunnitelmistaan, joista suurella innolla otettiin vastaan ensi vuodeksi kaavailtu kouluttajakurssi, joka tullaan vetämään kokonaisuudessaan läpi yhden viikon aikana.

Nuorisovaliokunnalla ja nuorten ryhmällä on kova noste päällä, ja ensi kesäksi suunniteltu nuorten laitesukellusleiri Melqqu 2014 sekä suunnitelmat kilpalajien tuomisesta lähemmäs nuorisotoimintaa saivat yleisössä aikaan hyväksyviä nyökkäyksiä.

Liiton viestintäkoordinaattori Kristiina Karila kertoi viestinnän uusista tuulista ja suunnitelmista, ja yhteinen mielipide viestinnän osalta oli, että olemme menossa erittäin lupaavaan suuntaan.

Kilpailulajien edustajat olivat pitkästä aikaa saman katon alla koossa. Kun budjetit ja suunnitelmat oli saatu esitettyä, alkoi keskustelu lajien yhteistoiminnan edistämisestä yhteisten vaatehankintojen, lajiesittelyjen ja valmennussuunnitelmien kehittämisen muodossa. Keskustelu oli sen verran vilkasta, että tilaisuuden aika loppui kesken ennen kuin kaikki oli saatu sanottua. Lajien kehittäminen yhteisvoimin on kuitenkin selkeästi yksi ensi vuoden kantavia teemoja.
Kaiken kaikkiaan tilaisuudesta jäi tunne, että vuonna 2014 tulee tapahtumaan hienoja asioita.

Tulethan syyskokoukseen kuulemaan suunnitelmista tarkemmin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti