keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Snorkkeliturvallisuuskurssilla

Saara Helkelä
5.10. Rastilan kartanon ruokailusali täyttyi nuorista sukeltajista ja heidän kurssinsa kouluttajista. Maittavan ruuan jälkeen siirryttiin kokoushuoneeseen, jossa neljän tunnin teoriaosuus odotti jokaista kurssilaista. Aluksi kuului syviä huokauksia, sillä neljä tuntia teoriaa ei innostanut ketään. Ensimmäisen tunnin jälkeen mielipiteet ovat selvästi muuttuneet, muistiinpanoja tehtiin kynät sauhuten ja mielenkiinto tärkeitä asioita kohtaan oli kasvanut huomattavasti.

Neljä tuntia teoriaa vierähti odotettua nopeammin ja vuorossa oli ruoka ja majoittautuminen Rastilan mökeissä. Tytöille, pojille ja kouluttajille oma mökki. Ruokaa ja rupattelua. Seuraavana suuntana uimahalli ja allasharjoitukset.

Pienen suunnistamisen jälkeen kaikki olivat uimahallissa ja harjoitukset saattoi alkaa. Tunti vierähti todella nopeasti ja jokainen oppi tai ainakin kertasi jo ennen oppimiaan asioita todella keskittyneesti, sillä seuraavana päivänä on avoveden aika. Uimahallin jälkeen ilta jatkui mökeissä, mutta pian kuitenkin uni valtasi jokaisen kurssilaisen.

Sunnuntai ja viimeinen kurssipäivä. Teoriaa, avovesi ja teoriakoe vielä edessä. Aamupuurot naamaan ja teoriatunnille. Jokainen oli täysillä mukana, sillä kaikki, mitä meille opetettiin, piti muistaa avoveteen mennessä. Vesi oli kylmää, kesän lämpötiloista ei ollut mitään tietoa. Vedessä harjoiteltiin lauantaina uimahallissa käytyjä asioita, kuten uhrin pinnalle nostoa ja miten tulee toimia hätätilanteessa. Vedessä oltiin melkein kaksi tuntia ja tämän jälkeen sauna ja lämmin suihku tuntuikin varmasti jokaisen mielestä hyvältä!

Jäljellä on enää ruokailu ja teoriakoe. Sen jälkeen jokainen osaisi toimia hätätilanteessa sukelluksella. Viikonloppu vierähti nopeasti ja mukaan tarttui todella paljon hyödyllisiä tietoja tulevaisuuden varalle. Hyvin järjestetystä kurssista saamme siis kiittää Sukeltajaliiton Nuorten ryhmää ja kouluttajia jotka olivat mukana järjestämässä tapahtumaa!


Saara Helkelä, Rauman Laitesukeltajat ry, Sukeltajaliiton Nuorten ryhmä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti